آیا میدانستید، نمای ترکیبی ساختمان، در زمان کنونی، یکی از مدرنترین نماهای ساختمان به شمار میرود و زیبایی چند برابری را معماری ساختمان شما هدیه میدهد؟
در دنیای مدرن و امروزی، انواع نمای ساختمان با ویژگیهای خاص خودشان طراحی و اجرا میشوند و تنوع زیادی هم دارند. معماران نیز به این نتیجه رسیدند که میتوانند نمای دیگری مانند نمای ترکیبی ساختمان را برای کاهش هزینهها و زیبایی هر چهبهتر و طراحیهای متنوعتری را انتخاب کنند.
اما به نظر شما نمای ترکیبی چه فرقی با نماهای دیگر دارد و کدامیکی از انواع نماهای ترکیبی میتوانند بهترین و جذابترین گزینه برای اجرا در سال 2024 باشند؟ شما میتوانید برای پیدا کردن پاسخ سوالات بالا و آشنایی کامل با نمای ترکیبی ساختمان و انواع آن در ادامه با ما همراه باشید!
آشنایی با ماهیت نمای ترکیبی ساختمان
نمای ترکیبی سازه ها، در واقع با استفاده از دو یا چند مصالح ساختمانی اجرا میشود و همین ترکیب نیز نما را منحصربهفردتر و هزینه اجراییشدن آن را بسیار کمتر میکند. جالب است بدانید که این نوع نما در سال 2024، موردپسند بسیاری از معماران و طراحان قرار گرفته است و با توجه به نامش، ممکن است ترکیبی از چند سبک یا چند متریال متفاوت باشد.
در بعضی از نماهای ترکیبی، چند سبک متفاوت در نما کنار هم روی یک ساختمان اجرا میشوند و طرحی جدیدتر و بهروزتر را شکل میدهند. مثلاً برخی از معماران، نماهای مدرن را با سنتی و سبکهای مینیمال را با سبکهای کلاسیک ترکیب کرده و با استفاده از متریالهایی متفاوت، باعث اجرایی نمایی جدید و جذاب میشوند.
جالب است بدانید که استفاده از مصالح متنوع در نما، نهتنها باعث زیبایی ساختمان میشود؛ بلکه هر یک از عناصر نیز میتوانند نقشی متفاوت را با مزایایی مختلف برای نمای ساختمان شما داشته باشند.
همین عوامل نیز باعث میشوند تا ساختمان شما خاصتر و چشمنوازتر جلوه کند و بهغیراز تأثیرات مثبت بصری نیز میتواند رضایت کارفرما و مشتری را نیز تا چندبرابر افزایش دهد. اما به نظر شما علت استفاده از نمای ترکیبی چیست؟
در پاسخ به این سؤال ابتدا باید گفت که درگذشته توجه چندانی به نمای ساختمان و زیبایی بصری آن نمیشد. اما بر خلاف گذشته، امروزه، کارفرمایان و مشتریان، جذب ساختمانهایی میشوند که نمایی هرچه زیباتر و جذابتر داشته باشند.
نمای ترکیبی ساختمان نیز به لحاظ بصری زیباتر از نماهای دیگر است. از طرف دیگر از اصلیترین و مهمترین علتهای استفاده از نمای ترکیبی بهصرفهتر بودن و صرفهجویی بیشتر در هزینهها برای ساختمانهایی است که ارتفاع و طبقات بیشتری دارند.
معرفی انواع نماهای ترکیبی
قبل از معرفی انواع نمای ترکیبی ساختمان بهتر است ابتدا با رایجترین مصالح ساختمانی در اجرای نما آشنا شوید. این مصالح شامل موارد زیر میشود:
- سنگ (سنگهای مصنوعی، سنگهای طبیعی، تراورتن، گرانیت و آنتیک)
- آجر
- سیمان
- کامپوزیت
- جی اف آرسی
- بتن اکسپوز
- سمنت برد
- شیشه
- چوب
اما بعد از آشنایی با انواع مصالح، لازم است در زیر با انواع نمای ترکیب شده از دو یا چند تا از متریالهای بالا آشنا شوید:
- ترکیب سنگ و آجر: این ترکیب، بهعنوان معروفترین و پرکاربردترین انواع نمای ترکیبی محسوب میشود. در واقع آجر به دلیل مقاومت کمتر در برابر رطوبت و یخبندان، به همراه سنگ در نقاطی مانند لبه پنجرهها و ازاره درها استفاده میشود تا از نفوذ آب به داخل فضای خانه جلوگیری شود.
اینگونه هم در بافت نما تنوع، کنتراست و زیبایی بصری بیشتری ایجاد میشود و هم مقاومت نما بالاتر میرود. البته در زمان کنونی، استفاده از آجرنسوز و سنگ نیز بسیار پرطرفدارتر از انواع دیگر است و هزینه کمتری نیز برای پیمانکاران و ساختمانسازان دارد.
- ترکیب سنگ و چوب: جالب است بدانید که به دلیل وجود تنوع رنگی زیاد در میان سنگها و چوبها میتوان بهراحتی نزدیکترین هارمونیها را برای این ترکیب پیدا کرد. از طرفی به دلیل هزینه بالای خرید مصالح چوبی میتوان با کمکگرفتن از سنگ در هزینهها صرفهجویی بیشتری کرد و در نقاطی که امکان نفوذ آب وجود دارد نیز انواع سنگها را به کار برد.
- ترکیب سنگ و شیشه: استفاده از سنگ بهتنهایی، باعث سنگینشدن وزن نما و یکنواختی آن به لحاظ بصری میشود. اما استفاده از ترکیب نمای شیشه ای به معماران و طراحان کمک میکند تا نماهای سنگی سبکتر شود.
- ترکیب آجر و چوب: یکی دیگر از ترکیبهای پرطرفدار مصالح در نمای ترکیبی، استفاده از آجر و چوب در کنار هم است. اینگونه سرعت اجرای نما بیشتر شده زیبایی بصری بهتر و بیشتری را به شما میبخشد. از طرف دیگر استفاده از آجر در کنار چوب کمک میکند تا نما مقاومت بیشتری در برابر حرارت و عوامل جوی، پیدا کند.
- ترکیب چوب و کامپوزیت: کامپوزیت بهعنوان یکی از متریالهای جدید با مبلغی متوسط و وزن کمتر است. این متریال، عایق خوبی در برابر حرارت و رطوبت است و اجرای آن نیز سرعت بالایی دارد. نما کامپوزیت، در کنار چوب میتواند ترکیبهای جذابی داشته باشد و قابلاستفاده در اقلیمهای متفاوتی نیز هست.
- ترکیب سیمان و ورقههای فلزی: سیمان بهعنوان ارزانترین متریالهای موجود در بازار است که میتوان آن را با ورقههای فلزی ترکیب کرد. این نوع از انواع نمای ترکیبی فلزی و سیمانی به دلیل داشتن تنوع رنگی بالای سیمان و شکلپذیری آسانتر، گزینه خوبی برای اجرای انواع سبکها از جمله نمای کلاسیک است. نمای سیمان و ورقههای فلزی نیز برای استفاده در اقلیمهای متفاوت گزینه مناسبی است و مقاومت زیادی هم در برابر عوامل جوی مانند باد و باران دارد.
- ترکیب پنلهای فلزی: این پنلها، بسیار کاربردی هستند. به این دلیل که میتوانند بهراحتی با متریالهای دیگر بهصورت عمودی، افقی و مورب نمای ترکیبی خیره کننده ای را ایجاد کنند.
- ترکیب کامپوزیت و جی اف آر سی: جالب است بدانید که متریال جی اف آر سی در برابر آتش مقاومت بالایی دارد و بهعنوان یکی از جدیدترین متریالها به کار میرود. این متریال، وزن کمی نسبت به مصالح دیگر دارد و میتوان با استفاده از آن، بار وارد بر ساختمان را کنترل و بدون هیچ نگرانی در هر اقلیمی استفاده کرد.
نمای ترکیبی با شیشه، مدرن ترین طرح سال 2024
جالب است بدانید که در این نوع نما، از شیشههایی مقاوم و ضدضربه استفاده میشود و جذب نور به داخل و شفافیت ساختمان را افزایش میدهد. اینگونه ظاهر نما مدرن و منحصربهفرد میشود و همین امر نیز باعث پرطرفداری نمای ترکیبی با شیشه شده است.
از طرف دیگر استفاده از شیشه، باعث افزایش ارزش ساختمان و همچنین تاثیر مثبت روی فضای داخل ساختمان میشود. از مزایای دیگر ترکیب شیشه با مصالح دیگر میتوان انطباق و هماهنگی نما با محیط اطراف را نیز نام برد. در ادامه نیز میتوانید با انواع نمای ترکیبی با شیشه نیز آشنا شوید:
- نماهای شیشهای با آجر
- نماهای شیشهای با سنگ
- نمای ترکیبی شیشهای با سرامیک
- ترکیب نماهای شیشهای با فلز
- نمای ترکیبی ساختمان با شیشه و چوب
- نمای شیشهای با سیمان
- نمای شیشهای با کامپوزیت
- نمای ترکیبی شیشه با جی اف آر سی
کاربردهای نمای ترکیبی
استفاده از این نوع نما، به دلیل داشتن تنوع زیاد برای هر نوع ساختمانی مناسب است و طرحی مدرن و هنری محسوب میشود. از عوامل مؤثر در اجرای درست نمای ترکیبی میتوان مواردی چون نحوه ترکیب مصالح، طراحی دقیق و هوشمندانه و ترکیبشدن معنادار عناصر در کنار یکدیگر را نام برد. این نوع نما کاربردهای زیادی دارد که در زیر به شما معرفی میشوند:
- ساختمانهای مسکونی
- ساختمانهای آموزشی
- ساختمانهای تجاری
- ساختمانهای صنعتی
- ساختمانهای اداری
- ساختمانهای ویلایی
- کلینیکها
- ساختمانهای خدماتی
- گالریها
- تالارها
- برجها
- باشگاههای ورزشی
- رستورانها، کافیشاپها و…
جمع بندی
شما میتوانید برای اجرای نماهایی مدرن و جذاب با کمترین هزینه، به شرکتهایی معتبر چون کات کن مراجعه کنید. این شرکت، مجموعهای از مهندسین معماری، عمران، سازه و نیروهای متخصص برای طراحی و اجرای پروژههایی مانند انواع نماهای ترکیبی شیشه ای و فلزی است.
کات کن، با داشتن تجهیزاتی مانند لیزر فایبر، پرس بک، رنگ کورهای و خط جوشکاری مونتاژ پروژههای نما را با سرعتی بیشتر، کیفیتی بالاتر و هزینهای بهصرفهتر به پایان میرساند و خدمات دیگری مانند اجرای نماهای فلزی، پانچ متال و استرچ متال را نیز به شما ارائه میدهد.