طراحی و اجرای نمای برج + استعلام قیمت و هزینه ساخت

طراحی نمای برج و اجرا با قیمت ارزان
راهنمای مطالعه

نمای برج به عنوان خارجی‌ترین بخش ساختمان اولین تصویری است که هر فرد با آن روبه‌رو می‌شود و میتواند برای آن جذاب باشد. این نما باید به گونه‌ای تنظیم شود که علاوه بر زیبایی و هویت بخشیدن به سازه، از آن در برابر عوامل خارجی نیز مراقبت کند.

اهمیت بالای طراحی و اجرای نمای برج باعث شده تا در این مطلب به بررسی این موضوع بپردازیم و اطلاعاتی را در این باره بیان کنیم. بنابراین اگر دوست دارید در مورد نمای ساختمان های آسمان خراش بیشتر بدانید، مطالعه این مطلب از مجله کات کن مناسب شما خواهد بود.

انواع نمای برج بر اساس متریال

در طراحی نمای برج از متریال مختلفی استفاده می‌شود. به همین دلیل می‌توانیم انواع نمای برج را بر اساس مواد به کار رفته به شکل زیر تقسیم‌بندی کنیم:

جی ار سی GRC یا جی اف ار سی GFRC برای نمای برج

جی آر سی (GRC) یا جی اف آر سی (GFRC) نوعی بتن تقویت شده با الیاف شیشه است که به دلیل مزایای متعدد، به عنوان نمای برج‌ها، گزینه ای ایده‌آل محسوب می‌شود.

مقاومت بالا، ظرافت و زیبایی، سبکی، دوام، مقاومت در برابر آتش، تنوع رنگ و طرح و قابلیت بازیافت، از جمله ویژگی‌های بارز این نما هستند. این متریال به معماران امکان می‌دهد تا نماهای منحصر به فرد و چشم‌نوازی برای برج‌ها خلق کنند، در حالی که از مقاومت و طول عمر بالایی نیز برخوردار است. جی اف آر سی به دلیل سبکی، بار سازه را کاهش می‌دهد و حمل و نقل و نصب آن را نیز آسان‌تر می‌کند. مقاومت در برابر آب، یخ زدگی، اشعه UV و مواد شیمیایی، این متریال را به انتخابی ایده‌آل برای نمای برج در شرایط آب و هوایی مختلف تبدیل می‌کند.

بتن اکسپوز

بتن اکسپوز، نوعی بتن با سطح صاف و صیقلی است که به عنوان یکی از متریال‌های نوین در صنعت ساختمان شناخته می‌شود. بتن اکسپوز با ظاهری مدرن و منحصر به فرد، به برج‌ها جلوه‌ای امروزی می‌بخشد. این متریال به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل جوی، عمر طولانی، تنوع در رنگ و طرح، عایق حرارتی و صوتی بودن، مقاومت در برابر آتش و سازگاری با محیط زیست، به انتخابی ایده‌آل برای معماران و سازندگان تبدیل شده است. علاوه بر این، بتن اکسپوز به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها، به ویژه در مقایسه با سایر نماها مانند سنگ و آجر می‌تواند گزینه‌ای عالی برای طراحی و اجرای نمای برج با کم‌ترین هزینه محسوب شود.

نمای برج

سرامیک خشک

سرامیک خشک از دیگر متریال به کار رفته در طراحی نمای برج است که در سالیان اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این متریال در سالیان اخیر به جایگزین مناسبی برای انواع سیمان و دیگر متریال کاربردی ساختمان تبدیل شده‌اند.

سرامیک خشک با مزایایی مانند سرعت و سهولت اجرا، وزن کم، مقاومت بالا، تنوع طرح و رنگ، عایق حرارتی و صوتی بودن، مقاومت در برابر آتش، خشکی و عدم جذب رطوبت، قابلیت تعویض و سازگاری با محیط زیست توانسته به به عنوان پوششی ایده‌آل برای نمای برج‌ها شناخته شود.

کامپوزیت

نماهای کامپوزیتی یکی از محبوب‌ترین نماهای ساختمانی هستند که امکان اجرایی برای نمای انواع برج را دارند. استفاده از کامپوزیت در فرایند نما کردن به دلیل مزایایی چون وزن کم، تنوع در رنگ و طرح، سرعت و سهولت اجرا، مقاومت در برابر رطوبت و اشعه UV، قابلیت تعویض آسان پنل‌ها و همچنین قیمت مناسب مورد توجه قرار گرفته است.

البته توجه داشته باشید که این نماها نیاز به زیرسازی دارند و در برابر ضربه‌‌های شدید، مقاومت چندانی از خود نشان نمی‌دهند.

فلز به عنوان گزینه ای مهم در نمای برج

نماهای فلزی، نماهایی قابل بازیافت هستند که از تنوع طرح و رنگ بالایی برخوردارند و گزینه مناسبی برای نمای برج به شمار میروند. این نماها معمولا به دلیل وزن کم، طول عمر بالا و مقاومت در برابر ضربه، فشار و تغییرات جوی مورد استقبال قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که نماهای فلزی در خطر زنگ‌زدگی هستند و برای حفظ ظاهر باید به صورت منظم مراقبت و نگهداری شوند. از جمله کاربردی ترین و البته مدرن ترین ورق های فلزی مورد استفاده در نمای فلزی برج میتوان به ورق های نمای پانچ متال اشاره نمود.

نمای برج

نمای شیشه ای برج

شیشه یکی از محبوب‌ترین متریال به کار رفته در طراحی و اجرای نمای برج است که به دلیل ظاهر خاص و فوق‌العاده‌ای که ایجاد می‌کند، در سالیان اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

نماهای شیشه‌ای برج امکان انتقال نور طبیعی به محیط را فراهم می‌کنند و در برابر رطوبت، صدا و دما مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. این نماها معمولا نسبت به دیگر نماهای موجود گران‌ترند و در برابر ضربه و فشار شدید ممکن است آسیب ببینند.

نمای شیشه ای برج

ضوابط و قوانین مربوط به طراحی نمای بیرونی برج

در هنگام طراحی نمای بیرونی برج ضروری است به یک سری قوانین و مقرارت توجه شود. در نظر گرفتن این قوانین و مقرارت احتمال خطر را کاهش داده و موجب زیباتر شدن و مقاومت بیشتر سازه خواهد شد. از مهم‌ترین ضوابط و قوانین مربوط به طراحی نمای بیرونی برج می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

 

  • مصالح به کار رفته در نمای برج باید با شرایط آب و هوایی منطقه مناسبت داشته باشد و در برابر عوامل جوی مانند باد، باران، برف و تابش نور خورشید مقاوم باشد. این مصالح همچنین باید از نظر حریق ایمن باشد و در صورت وقوع آتش‌سوزی، خطر سرایت آتش به سایر قسمت‌های برج را به حداقل برساند.
  • مصالح نمای برج باید از نظر صوتی و حرارتی نیز عایق باشد تا از ورود صدای بیرون به داخل برج و هدر رفتن انرژی به داخل یا خارج برج جلوگیری کند.
  • رنگ و طرح نمای برج باید با سبک معماری برج و همچنین با نمای ساختمان‌های مجاور هماهنگ باشد.
  • استفاده از رنگ‌های شیشه‌ای و منعکس کننده نور خورشید و طرح‌های شلوغ و پیچیده در نمای برج ممنوع است. در نمای برج باید از اجرایی نقوش و علائم مستهجن و غیر اخلاقی خودداری شود.
  • نورپردازی نمای برج باید به گونه‌ای باشد که باعث آزار و اذیت ساکنین برج یا عابران پیاده نشود. ضروری است در هنگام نورپردازی به مصرف انرژی نیز توجه شود.
  • نصب هرگونه تابلو، بنر و آگهی تبلیغاتی بر روی نمای برج ممنوع است.
  • نمای برج باید به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که خطر سقوط مصالح از آن وجود نداشته باشد. بهتر است در نمای برج باید از جان‌پناه و نرده‌های ایمنی مناسب استفاده شود. همچنین باید دسترسی به تمام قسمت‌های نمای برج برای عملیات نگهداری و تعمیرات باید به راحتی امکان‌پذیر باشد.
  • ارتفاع نمای برج باید متناسب با ارتفاع برج و همچنین با ارتفاع ساختمان‌های مجاور باشد.
  • برای اخذ پروانه ساختمانی جهت احداث یا تغییر نمای بیرونی برج، باید به مراجع ذیصلاح از جمله شهرداری یا سازمان نظام مهندسی ساختمان مراجعه کرد. در زمان مراجعه به این مراجع، باید مدارک و نقشه‌های لازم مربوط به طراحی نمای برج ارائه شود. کارشناسان این مراجع، مدارک و نقشه‌های ارائه شده را بررسی کرده و در صورت مطابقت با ضوابط و قوانین، پروانه ساختمانی صادر می‌کنند.
  • اجرا و ساخت نمای برج باید زیر نظر مهندس ناظر و با رعایت کامل ضوابط و قوانین مربوطه انجام شود. مهندس ناظر موظف است که بر تمام مراحل اجرای نمای برج نظارت داشته باشد و از انطباق آن با نقشه‌ها و مشخصات فنی اطمینان حاصل کند. در صورت مشاهده هرگونه تخلف در اجرای نمای برج، مهندس ناظر باید به مراجع ذیصلاح گزارش دهد.
  • پس از اتمام اجرای نمای برج، باید از مراجع ذیصلاح پروانه پایان کار اخذ شود. برای اخذ پروانه پایان کار، باید مدارک و مستندات لازم از جمله صورت‌مجلس فنی مهندس ناظر ارائه شود. در صورت تایید مدارک و مستندات ارائه شده، پروانه پایان کار صادر می‌شود.

طراحی و اجرای نمای فلزی

انتخاب متریال مناسب و طراحی اصولی برای ساخت نمای جذاب برج

انتخاب متریال مناسب و طراحی اصولی علاوه بر اینکه نقشی اساسی در زیبایی و جذابیت نمای برج ایفا می‌کند؛ باعث می‌شود تا سازه شما در برابر عوامل خارجی نیز مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. متخصصان توصیه می‌کنند در هنگام انتخاب متریال مناسب برای طراحی نمای برج به فاکتورهای مختلفی مانند سبک معماری، عوامل عملکردی، ملاحظات اقتصادی، مسائل زیست‌محیطی و مقررات ملی و محلی توجه شود. طراحی نما نیز باید با توجه به اصول کلی مانند تناسب و تناسب، تعادل و تقارن، تاکید و نقطه کانونی، تناسب رنگ و طرح و نورپردازی انجام گیرد.

برای کاهش خطر آفرینی برج، توصیه می‌شود تا از یک تیم حرفه‌ای برای اجرای نمای برج کمک بگیرید و مصالح با کیفیتی را تهیه کنید.

هزینه و قیمت طراحی و اجرای نمای برج

هزینه و قیمت طراحی و اجرای نمای برج را فاکتورهای مختلفی مانند متراژ و ارتفاع برج، سبک معماری مورد نظر، مصالح مورد نیاز، سبک نما منتخب، سختی پروژه و همچنین مجموعه منتخب برای طراحی و اجرا مشخص می‌کند. قطعا هر چه پروژه شما سختی بیشتری داشته باشد، برای اجرای آن باید هزینه بیشتری در نظر بگیرید.

لازم به ذکر است که می‌توانید با کمک گرفتن از تیم‌های متخصص فعال در این زمینه هزینه‌های خود را به طور قابل توجهی کاهش دهید.

کات کن؛ طراح و مجری انواع نمای برج

کات کن یکی از مجموعه‌های ایرانی است که در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای ساختمانی فعالیت دارد. در این مجموعه متخصصانی جوان و توانا در تلاشند تا با استفاده از جدیدترین تجهیزات و با تکیه بر دانش روز بهترین نماهای ساختمانی را اجرا کنند. آنچه که باعث تمایز این مجموعه نسبت به سایر مجموعه‌های همکار شده است، دریافت هزینه مناسب‌ در قبال ارائه خدماتی ارزنده است.

چنانچه متقاضی طراحی و اجرای انواع نمای ساختمانی هستید، برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید همین حالا با متخصصان ما تماس بگیرید.

برای امتیازدهی کلیک کنید.
[Total: 0 Average: 0]

سوالات متدوال

برچسب ها : |

این مقاله را به اشتراک بگذارید.

هرچیزی که نیاز دارید بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمای ساختمان با پوشش فلز

استفاده از تکنولوژی پانچ در نمای ساختمان

نمای ساختمان با پوشش استرچ متال