نمای اسپایدر خرپا یکی از محبوبترین و در عین حال مقاومترین نماهای شیشه ای ساختمانی است که بیشتر در سازهای مرتفع و بزرگ مانند هتلها، بیمارستانها و برجها مورد استفاده قرار میگیرد. زیبایی خیره کننده این نمای شیشهای با قرارگیری در کنار مقاومت، کیفیت و ماندگاری بالا باعث شده تا افراد بسیاری تصمیم به اجرای این نما بگیرند.
اگر شما نیز جزو علاقهمندان نمای اسپایدری خرپا هستید و دوست دارید در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید، با ما در این مطلب از مجله کات کن همراه شوید.
نمای اسپایدر خرپا چیست؟
اسپایدر خرپا نوعی نمای مقاوم و زیبای شیشهای است که به دلیل دارا بودن بدنه عنکبوتی مانند، بدین نام شناخته میشود. این نما در عین مقاومت، انعطافپذیری بالایی نیز دارد و در ساخت ساختمانهای دارای دهانهی بزرگ و ارتفاع زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
تحمل فشار، پوشش متنوع، مقاومت در برابر عوامل خارجی و لرزش این نما را به یکی از محبوبترین نماهای ساختمانی نزد مهندسان تبدیل کرده است. جالب است بدانید اسپایدر خرپا به دلیل سازههای فلزی به کار رفته در ساختار خود استحکام زیادی دارد و در برابر تغییرات جوی، باد، باران، زمین لرزه و … مقاومت از خود نشان میدهد.
ساختار نمای اسپایدر خرپا چگونه است؟
ساختار اسپایدر خرپا بدین گونه است که معمولا از شبکه پروفیلهای فلزی و مجموعه کابلها جهت اجرایی نمای اسپایدر کابلی و نمای اسپایدر لولهای استفاده میشود. با استفاده از این دو سبک نما، نمای اسپایدر خرپا اجرایی میشود.
کابلها و پروفیلها اطراف شیشههای مخصوص قرار میگیرند تا علاوه بر زیبایی بخشیدن به سازه، موجب افزایش مقاومت و استحکام این سبک نما شوند. میتوان گفت کابل و پروفیل عضو اصلی نمای اسپایدر خرپا محسوب میشوند که وظیفه استحکامسازی ساختمان را برعهده دارند.
مراحل اجرای اسپایدر خرپا
اجرای اسپایدر خرپا فرایندی بسیار پیچیده و حساس است که تنها متخصصان از عهده آن برمیآیند. نمیتوان انتظار داشت افراد غیر متخصص و مبتدی بتوانند در اجرایی این نمای حساس به شما کمک کنند.
متخصصان در هنگام اجرای اسپایدر خرپا بایستی با دقت بالا، محاسباتی دقیق انجام دهند و با تکیه بر مهارتهای مهندسی و معماری خود این نما را به اجرا درآورند.
یکی از مهمترین مراکز اجرای اسپایدر خرپا که بیتوجهای به آن میتواند بر روی نتیجه نهایی تاثیر منفی بگذارد، تحلیل فشار وارد شده بر سازه بر اساس لرزه، باد، پویایی سازه، وزن و دیگر عوامل انجام گیرد.
متخصصان در هنگام اجرای اسپایدر خرپا بایستی در زمینه سازههای فلزی، سیستمهای شیشهای و … نیز مهارت داشته باشند.
قدم به قدم مراحل نصب اسپایدر خرپا
نصب اسپایدر خرپا طی چندین مرحله مهم انجام میگیرد. این مراحل عبارتند از:
محاسبات اولیه
در اولین مرحله، بایستی فشارهای وارد شده به نمای سازه اصلی و نهایی محاسبه گردد. به عبارتی باید مشخص گردد که بار مرده وارد شده به سازه اصلی و زمین پس از اجرایی این سبک نما چقدر خواهد بود.
زیرسازی نما
در مرحله زیرسازی نما ستونهای با مقطع مربعی یا L استفاده میشود تا فشار نما را به خود جذب کند و موجب استحکام سازه شود. کابلها و پروفیلهای فلزی بر روی این ستونها قرار میگیرند و شیشهها نیز نصب میشوند تا علاوه بر زیبایی موجب استحکام ساختمان شود.
نصب سازههای کابلی و لولهای
در آخرین مرحله نیز سازههای کابلی و لولهای نصب میشوند و وظیفه نگهداری از شیشهها را برعهده میگیرند. این سازههای کابلی باعث میشود تا باد، بارش باران، لرزه و دیگر عوامل خارجی هیچ آسیبی به سازه شما وارد نکند. توجه داشته باشید که سازههای لولهای نیز به عنوان ستونها یا سازههای فرعی جهت حمایت از سازه اصلی مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای اسپایدر خرپا
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آید این است که مزایای اسپایدر خرپا چیست؟ چرا نما اسپایدر خرپا اینگونه محبوب شده است؟
در پاسخ باید بگوییم مزایای اسپایدر خرپا به شرح زیر است:
- اسپایدر خرپا از انعطافپذیری بالایی برخوردار است که به معماران امکان اجرای طرحهای متنوع و خلاقانه را میدهد. همین موضوع نیز موجب افزایش زیباییهای ظاهری این سبک نما شده است.
- این نما از مواد و متریالی سبک و با کیفیت ساخته میشود که قیمتی مناسب دارند. همین موضوع باعث میگردد تا هزینههای اجرای این سبک نما برای یک پروژه ساخت و ساز بسیار مقرون به صرفه باشد.
- در اسپایدر خرپا از سازههای لولهای و کابلی استفاده میشود. به همین دلیل مقاومت این نما در برابر عوامل خارجی مانند باد، زلزله و ضربه و فشار بسیار زیاد است. گفتنی است که استحکام و مقاومت این سبک نما آن را به گزینهای مناسب برای ساخت ساختمانهای بزرگ و ایمن تبدیل کرده است.
- با استفاده از نماهای اسپایدر خرپا میتوان ساختمانهای زیبا با ارزش اقتصادی بالا طراحی کرد که امکان بهرهوری زیاد از قسمتهای مختلف سازه را فراهم میکند. نصب آسان این سبک نما و وزن کم مواد به کار رفته باعث میشود تا بتوان در کمترین زمان ممکن بهترین شاهکارهای معماری را در طراحی نمای اسپایدر خرپا اجرایی کرد.
معایب اسپایدر خرپا
اسپایدر خرپا نیز مانند دیگر نماها در کنار مزایای گسترده، معایبی نیز دارد که نمیتوان از آن غافل شد. مهمترین معایب اسپایدر خرپا ایجاد محدودیت دید است. در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که استفاده از ستونها و تیرهای فولادی که جهت حمایت از شیشهها و پانلها مورد استفاده قرار میگیرند، موجب میشود تا در دید افراد محدودیت ایجاد شود. البته توجه داشته باشید که معماران خبره و توانا میتوانند با اجرایی طرحها و ایدههای معماری خلاقانه این محدودیتها را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.
کاربرد نمای اسپایدر خرپا
از آنجایی که این نوع نمای اسپایدری ظاهری خاص به ساختمانها میبخشد، در مکانهای تجاری و اداری بسیار از آن استفاده میشود. شیشههای مقاوم و روشن به کار رفته در این سبک نما باعث میشود تا بتوان آن در ساختمانهایی که نورگیری اهمیت زیادی دارد، استفاده شود. ویژگیهای مثبت این سبک نما باعث شده تا از آن در ساخت تراس، فضای سبز، ساختمانهای بلند چون برجها، بیمارستانها، هتلها، رستوران، کافه و … استفاده شود. در سالیان اخیر برجهای سر به فلک کشیده و مقاوم برای افزایش زیبایی و استحکام خود از این سبک نما استفاده کردهاند.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی اسپایدر خرپا پرداختیم و مزایا و معایب این سبک نما را بررسی کردیم. همچنین مراحل اجرایی را نیز بیان کردیم. ممکن است پس از مطالعه این مطلب تصمیم به اجرای نمای شیشهای اسپایدر گرفته باشید. در چنین شرایطی انتخاب یک تیم از معماران و متخصصان حرفهای برای شما ضروری خواهد بود. ما در مجموعهی کات کن به کمک تیمی حرفهای در تلاشیم تا با دریافت هزینهای مناسب بهترین خدمات را در زمینه اجرای نمای ساختمانی به عزیزان ارائه دهیم. اگر علاقهمند به اجرای نماهای با کیفیت و زیبا هستید، میتوانید روی کمک تیم ما حساب کنید.