معرفی سقف اسکای لایت skylight و انواع آن

سقف نور گیر اسکای لایت
راهنمای مطالعه

آیا می‌دانستید استفاده از سقف اسکای لایت، تأثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد؟

صرفه‌جویی در مصرف انرژی و نورپردازی مناسب در فضا، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های طراحان و سازندگان انواع ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری است. از طرفی بسیاری از افراد برای داشتن فضایی زیباتر، به دنبال راهی هستند که به‌صورت هم‌زمان بتوانند از انرژی کم‌تری برای روشنایی بیشتر استفاده کنند. استفاده از سقف نورگیر پیشنهاد مناسب و جدیدی برای ساختمان هایی است که تمایلی به نمای کرتین وال و تمام شیشه ای ندارند، بنابراین شما می‌توانید در ادامه با ما همراه باشید تا با پنجره سقفی، انواع و مزایای آن به‌صورت کامل آشنا شوید!

سقف اسکای لایت

استفاده از سقف اسکای لایت (Skylight، Roof Light و Roof Window) در زمان امپراطوری روم تا به امروز ادامه داشته است و با پیدایش سبک‌های معماری مدرن و پیشرفت تکنولوژی کاربرد آن، بیشتر هم شده است.

این نوع سقف، در واقع سازه‌ای در قسمت سقف است که در ساختش به‌جای به‌کارگیری مصالح معمولی از متریال‌هایی مانند شیشه و شبکه‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. مهم‌ترین ویژگی مثبت این نوع سقف نیز استفاده از نور طبیعی برای روشنایی فضای ساختمان است.

جالب است بدانید که نورگیرها ممکن است تمام فضای سقف ساختمان یا حتی بخشی از آن را در بر بگیرد و هم‌زمان به زیبایی، روشنایی و تهویه بهتر فضای موردنظر شما کمک کند. پنجره سقفی، سازگاری زیادی با محیط‌زیست دارد و می‌تواند در ساختمان‌هایی با کاربری متفاوت استفاده شود.

با استفاده از شیشه و آلومینیوم یا فولاد، به‌عنوان اصلی‌ترین متریال‌های این سقف، می‌توان سازه‌ای خود ایستا، پایدار، مقاوم در برابر نیروهای برف، باران و باد و مقاوم در برابر گرما، سرما، رطوبت، صدا و هوا را ایجاد کرد.

پنجره سقفی اسکای لایت

انواع پنجره سقفی اسکای لایت

شما می‌توانید در ادامه با انواع سقف نورگیر، با عملکرد و ظاهری متفاوت آشنا شوید:

  1. اسکای لایت مسطح: استفاده از این نوع نورگیرها به شما کمک می‌کند تا حداکثر نور طبیعی را وارد فضای داخلی کنید. این نوع سقف اسکای لایت، متشکل از چندین واحد قاب شیشه‌ای دو، سه یا چندلایه است که برای جلوگیری از تبادل حرارت در داخل و خارج ساختمان، از پشت عایق‌بندی شده‌اند. در واقع شما با استفاده از این نوع سقف، با کم‌ترین مانع، دیدی واضح به آسمان دارید.
  2. اسکای لایت ثابت: این نوع نورگیر، روی سقف ثابت است و باز نمی‌شود و بیشتر در مکان‌هایی مانند اتاق زیر شیروانی و راه‌پله که نیاز به تهویه ندارند، کاربرد دارد. استفاده از سقف نورگیر ثابت، در مکان‌هایی با سقف بلند برای نور روز و تماشای ستارگان در شب گزینه مناسبی است.
  3. اسکای لایت هرمی: استفاده از نورگیرهای فانوسی، در طراحی خانه‌های مدرن و امروزی، متداول‌تر است و باعث ایجاد منظره‌ای عالی از آسمان برای شما می‌شود. جالب است بدانید که جذب نور در این نوع نورگیر، تا 3 برابر بیشتر از پنجره‌های عمودی است.

تجزیه‌وتحلیل و بازتاب نور توسط تقاطع‌های به جود آمده در این نورگیر، از بهترین و منحصربه‌فردترین عملکرد‌های نورگیر فانوسی است. نورگیر هرمی، نور دریافتی را به حداکثر می‌رساند و دید قاب سقف را نیز کم‌تر می‌کند.

  1. اسکای لایت گنبدی: استفاده از این نوع سقف نورگیر، درگذشته بیشتر بوده است. اما هم‌اکنون نیز بسیاری از افراد طرف‌دار آن هستند. پنجره سقفی گنبدی، نسبت نوع تخت، نور بیشتری را وارد فضا می‌کند. قطرات باران و برف نیز در این نوع سقف، به‌راحتی دفع می‌شوند و روی شیشه‌ها نمی‌مانند.
  2. اسکای لایت فرم آزاد: استفاده از این نوع سقف نورگیر، برای پوشش سقف‌ ساختمان‌هایی با متراژهای بالا مثل ساختمان‌های تجاری، سالن‌های مختلف و موزه‌ها بیشتر است. ویژگی منحصربه‌فرد در این نوع سقف اسکای لایت، استفاده‌نکردن از ستون‌های میانی است که معماری و طراحی چشم‌نوازتری را به همراه دارد.
  3. اسکای لایت بازشو: این نوع سقف نورگیر، به پنجره سقفی تهویه دار نیز معروف است. چون به‌علاوه نوردهی به فضا، گردش هوا را نیز در فضا آسان‌تر می‌کند. این نوع نورگیر‌ها با یک لولا تا چند اینچ باز می‌شوند و انواع زیر را دارند:
  • سقف نورگیر دستی: ابتدایی‌ترین مدل‌ موجود در بازار، مقرون‌به‌صرفه و مورداستفاده برای دسترسی‌های آسان به سقف
  • سقف نورگیر موتوری: داشتن امکاناتی مانند سایبان داخلی، داشتن کنترل از راه دور بی‌سیم و کنسول دیواری مخصوص، مورداستفاده در سقف‎های بلند و دور از دسترس، داشتن قیمت و هزینه نصب بالاتر از نوع دستی و استفاده راحت‌تر
  • سقف نورگیر اتوماتیک: گران‌ترین نوع اسکای لایت، داشتن سنسورهایی حساس به باران، رطوبت و حرارت و قابلیت برنامه‌ریزی عملکرد، در ساعات خاصی از روز

سقف اسکای لایت، به غیر موارد گفته‌شده، انواع دیگری مانند لوله‌ای، سفارشی، خرک بشکه‌ای، راهرو و دوبل نیز دارد که هر یک بر اساس نیاز افراد انتخاب و اجرا می‌شوند.

اسکای لایت

مزایای استفاده از سیستم اسکای لایت

شما می‌توانید با وجود مزایای زیر در استفاده از سقف اسکای لایت، بهترین فضا را برای کار و زندگی داشته باشید:

  • اضافه‌شدن نور طبیعی و گرمایش خورشیدی به ساختمان: نور طبیعی با خود روشنایی و گرمای خورشید را نیز به همراه دارد و به‌صورت هم‌زمان به گرمایش و روشنایی بهتر فضای خانه و محل کار شما با صرف هیچ‌گونه انرژی و هزینه کمک می‌کند.
  • کمک به هوای تازه و تهویه بهتر فضا: انواع سقف پنجره سقفی بازشو، به تهویه ساختمان شما و ورود هوای تازه به آن نیز کمک می‌کند. در نتیجه شما می‌توانید بدون روشن‌کردن کولر، فضای داخلی را خنک کنید.
  • صرفه‌جویی در هزینه انرژی (برق و گرمایش): نور خوشید با داشتن روشنایی و گرمایش، نیاز شما به چراغ‌های مصرف‌کننده برق و وسیله‌های گرمایشی گازی را بسیار کم می‌کند.
  • ایجاد مناظر طبیعی و افزایش فضای ساختمان: ‌این نوع سقف‌ها نیز مانند دیوارهای آینه‌ای، به بزرگ‌تر شدن فضا و ایجاد دید بهتر به بیرون و آسمان شب و طبیعت، کمک می‌کنند.
  • خواب بهتر و صبح روشن‌تر: ایجاد سقف اسکای لایت، به شما کمک می‌کند تا خواب آرامی را با دیدن ستاره‌ها قبل از خواب داشته باشید و صبح نیز به دلیل ورود نور بیشتر، زودتر از همیشه از خواب بیدار شوید.
  • افزایش زیبایی ساختمان: پنجره سقفی، تأثیر مثبتی روی فضای بصری ساختمان دارد و ارزش فروش مجدد را نیز بیشتر می‌کند.

ساختار سقف نورگیر

همه سقف‌های اسکای لایت از سه بخش اصلی زیر تشکیل می‌شوند:

  1. اعضای پشتیبان: این بخش، شامل فریم‌های آلومینیومی پشتیبان طولی و عرضی قرار گرفته در سقف می‌شوند و وظیفه‌شان، نگه‌داری شیشه‌هاست.
  2. بخش شیشه‌ای: این بخش، عبور دهنده نور و زیبایی به کل ساختار است و حتی می‌تواند ذخیره‌کننده انرژی نیز باشد. شیشه‌های مورداستفاده، نشکن هستند و وظایفی مانند جلوگیری از اتلاف گرما و سرما، کنترل‌کننده دما، ضد آلودگی صوتی، مقاوم در برابر UV دارند.
  3. گسکت (بخش آب‌بندی): این بخش وظیفه جلوگیری از اتلاف انرژی و نفوذ رطوبت در هنگام بارش برف‌وباران را دارد.

سقف نور گیر

جمع بندی

اسکای لایت، به‌عنوان یکی از سازه‌های سقفی جذاب و زیبا در دنیای معماری و ساختمان به شمار می‌رود و طرفداران زیادی نیز دارد. جالب است بدانید که استفاده از این نوع سقف برای ساکنین داخل ساختمان تداعی‌کننده رندگی و کار در طبیعت و فضای آزاد است.

سوالات متدوال

این مقاله را به اشتراک بگذارید.

هرچیزی که نیاز دارید بدانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نمای ساختمان با پوشش فلز

استفاده از تکنولوژی پانچ در نمای ساختمان

نمای ساختمان با پوشش استرچ متال